HomeOtthonfelújítási támogatás klímára is

1
Kik igényelhetik az otthonfelújítási támogatást?

A program azoknak a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő családoknak szól, akik saját tulajdonú ingatlanjukat szeretnék felújítani, szebbé, jobbá tenni.

A gyermek már a várandósság 12. hetétől számít. A gyermek 25 éves koráig kérhető, ha együtt él a családdal. Amennyiben a gyermek megváltozott munkaképességű, akár fogyatékkal él, vagy GYOD-ra jogosítja a szüleit, akkor nem számít az életkor.

A támogatást igényelhetik házaspárok, élettársak és azok is, akik egyedül nevelik a gyermeküket, gyermekeiket.

2
Mekkora összeget lehet igényelni?

Az otthonfelújítási támogatással a költségek felét, maximum 3 millió forintot lehet elszámolni, de ennél kisebb összeg is kérhető. Anyagköltségre és munkadíjra egyaránt fordítható az összeg fele-fele arányban.

3
Mik a támogatás igénybevételének feltételei?

A 2021. január 1-je után elindult felújításoknál lehet élni a támogatás lehetőségével.

Fontos feltétel a köztartozás-mentesség, valamint a legalább egy éves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony. Ez lehet akár felsőoktatási jogviszony, vagy munkaviszony, amit maximum 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben.

Akik elveszítették a munkájukat – például a koronavírus-járvány idején –, azoknál az utolsó 3 hónapnál az álláskeresési járadékot is figyelembe veszik. Beszámít a nyugdíj mellett végzett minden munkavégzés is.

A támogatás 2022. december 31-ig igényelhető, egy család csak egyszer veheti igénybe. A keret felülről nyitott, így senkinek nem kell attól tartania, hogy a programnak idő előtt vége szakad.

4
Hogyan kell igényelni a támogatást?

A szerződés kitöltése után gyűjteni kell a felújítás során a számlákat, majd ezeket a munka befejezését követő 60 napon belül el kell juttatni a Magyar Államkincstárhoz. A folyamat teljes egészében elektronikusan intézhető.

5
Milyen munkálatokra lehet fordítani a támogatást?

Bármire, ami egy otthon felújításánál adódik. Kültéri- és beltéri munkákat is el lehet számolni.

Természetesen klíma, szellőzőrendszer, fűtésrendszer építésére, felújítására is fordítható a támogatás. Keressen minket a részletekért!

Otthonfelújítási Támogatás

50% visszatérítés akár 3M Forintig. Mindenben segítünk.