HomeSzolgáltatásainkHővisszanyerős szellőztető rendszerek

A családi házak mesterséges szellőztetésére még napjainkban is sokan legyintenek, valamiféle úri hóbortnak gondolják azt. Pedig nyugati kultúrákban alaptartozéka a lakóépületnek, akárcsak a fűtés vagy a klíma. Azt gondolom egy évtizeden belül nálunk is nagy teret nyerhet.

Az új építéseknél egyre szigorúbb hőtechnikai előírásoknak kell megfeleljen az épületünk, mellesleg saját érdekeink is ezt kívánják, hiszen jobb hőszigeteléssel gazdaságosabb a fűtés és a hűtés is.Így egyre jobban becsomagoljuk épületeinket, három rétegű üveget használunk, minimalizáljuk a hőveszteséget.

Olyannyira, hogy már szükségessé válik a mesterséges, szabályozott és irányított levegőpótlás az élhető, optimális oxigéntartalom biztosítása érdekében. Ebben segít a hővisszanyerős szellőztető rendszer.

A működése során az elhasznált levegőt elszállítja a nagy terheltségű helységekből – fürdő mosókonyha, konyha, ezzel párhuzamosan a lakóteret- szobákat, nappalit friss levegővel árasztja el. Mindezt úgy teszi, hogy a két ellentétes irányú levegőáram egymás mellett áramlik és a keresztáramú vagy forgódobos hőcserélő segítségével a kidobott, elhasznált levegő átadja a hőt a friss, külső levegővel, ezzel megfűtve, nyáron előhűtve azt.

Hatékonysága típusonként változhat, 70-90% közti jellemzően. Ez azért jóval energiatakarékosabb, mint ablaknyitással kontrolálatlanul szellőztetni. Nincs por, nincs zaj, nincs penész! Az egész épület átöblítésre kerül, egészséges, friss levegőt lélegzenek a benne élők.

A termékpaletta itt is roppant széles, hívjon, megmutatjuk, hogy működik a valóságban ez a rendszer!

Otthonfelújítási Támogatás

50% visszatérítés akár 3M Forintig. Mindenben segítünk.